FAQ - HomeWizard 10 van Noordwijk

FAQ

Afstand wijzigen

Het is mogelijk om de afstand te wijzigen, in de bevestingsmail vind je de pagina waar je de afstand zelf kan wijzigen. Wil je bijvoorbeeld van de 5 KM Loop naar de 10 KM Loop stuur dan een mail naar info@epicinderunning.nl

Annuleren

Indien je verhinderd bent om deel te nemen aan de 10 van Noordwijk, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Ook bij wijziging van de afstand waarvoor is ingeschreven, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. 

Bereikbaarheid

Noordwijk is centraal gelegen in de Randstad en goed bereikbaar, met meerdere uitvalswegen naar de nabijgelegen A44. Op internet zijn diverse websites te vinden om uw route naar Noordwijk te plannen. In de buurt van het strand en winkels is er voldoende parkeergelegenheid. In het centrumgebied van Noordwijk aan Zee is het betaald parkeren in combinatie met vergunninghouders parkeren ingevoerd.

 

Je kan bij het inschrijven ook kiezen om met een pendelbus naar de start/finish locatie te worden gebracht. Je kunt van deze dienst gebruiken maken door bij het inschrijven deze optie aan te vinken. Je betaalt hier slechts 5 euro voor.

Er kan worden geparkeerd op de volgende locaties:
•    Parkeerterrein bij Sportpark Duinwetering & Northgo Collega 

      o    Duinwetering 4, 2203 HK, Noordwijk

•    Parkeerplaats rondom schietvereniging ‘’Blijf voor ’t land’’
      o    Johanna van Hoornstraat 6, 2203GM, Noordwijk

Vanaf deze parkeerterreinen kun je naar de opstapplaats lopen voor de pendelbus die jou binnen 10 minuten naar het Palaceplein brengt, nabij de start en het afhaalpunt voor startnummers en shirts. 
Voor deze dienst betaal je slechts 5 euro (aanvinken bij je inschrijving). Je kunt hiervoor gratis parkeren op de aangewezen parkeerterreinen en je wordt netjes en snel afgezet bij de boulevard. Geen stress of gedoe! Er rijden meerdere bussen heen en weer zodat je ook nooit lang hoeft te wachten. 

Datum

De 10 van Noordwijk wordt gehouden op zondag 7 juli 2024. Voorafgaand aan dit evenement, op zaterdag 6 juli 2024 wordt de Sunsetwalk georganiseerd. 

Graveren medaille

We bieden dit jaar weer de optie aan om je medaille te laten graveren. De kosten voor het graveren bedragen € 7,-. Het graveren van de medaille zal plaatsvinden in de buurt van de start/finish, waar ook de startnummers en tassen opgehaald kunnen worden. Wil je jouw medaille verzilveren met jouw eigen naam en tijd? Geef dit dan in het inschrijfformulier aan.

 

Start/finish

De start/finish bevindt zich op de Koningin Wilhelmina Boulevard, ter hoogte van het Two Brothers Hotel (Kon. Wilhelmina Boulevard 8). Dit is op loopafstand waar je onder andere je startnummer kunt ophalen. 

Tarieven

Onderstaand een overzicht van de tarieven voor 2024.

Let op! Er zijn verschillende tarieven. Voor de vroege inschrijvers geldt er een early bird tarief. Wij stimuleren daarom deelnemers om zich op tijd in te schrijven. 


1 KM Familieloop
10 januari tot 11 februari: €5,50
11 februari - 6 mei: €6,-
Vanaf 7 mei: €6,-

 

2 KM Familieloop
10 januari tot 11 februari: €6,50
11 februari - 6 mei: €7,-
Vanaf 7 mei: €8,-

 

5 KM Loop
10 januari tot 11 februari: €15,50
11 februari - 6 mei: €16,-
Vanaf 7 mei: €17,50

 

10 KM Loop
10 januari tot 11 februari: €17,-
11 februari - 6 mei: €18,-
Vanaf 7 mei: €20,-

 

5 KM / 10 KM Studentenloop
€10,-

Tassengarderobe

Op het evenemententerrein is een bewaakte tassengarderobe. Je kan tijdens het inschrijven hier voor alvast betalen. De kosten zijn hiervoor €2,50 per deelnemer. Je geeft je tas voor de wedstrijd af bij de garderobebalie en je kan je eigen tas na afloop op vertoon van het label welke je ontvangt bij het inleveren weer netjes ophalen. Er zijn helaas geen kleedruimtes en douchemogelijkheden. De bewaakte tassengarderobe is open tot 13.30 uur. 

Tips voor bij warm weer

Wanneer je traint of een wedstrijd loopt bij warm en zonnig weer is het verstandig om dit niet midden op de dag in de volle zon te doen. Of een enkele keer juist wel, voor de prestatieve atleet die zijn systeem wil wennen aan de zomerse omstandigheden. Kort de training dan wel iets in en een lagere Hf in de interval tempo’s. Wanneer echt heet is en zonnig is het verstandiger om morgens of s’ avonds te trainen. Draag ruim zittende licht gekleurde kleding.

Voldoende drinken is voor je gezondheid en goed presteren erg belangrijk bij lopen in warm weer. Onderstaand enkele tips:

 

Bij een inspanning korter dan 45 min. is drinken niet of minimaal nodig. Vanzelfsprekend dient wel in de uren vóór de inspanning voldoende gedronken te zijn.

Is het extreem warm en zonnig maak je hoofd en armen nat voor de start. Of leg een klein nat doekje in de nek, dit koelt goed af. Ook kun je je shirt nat maken.

Pas je tempo aan bij temperaturen en zon boven de 20 graden. Stel je wedstrijdplan bij, advies +10 tot 20 sec./km. afhankelijk van je niveau. Kijk na de start bij het 1 km bord op je horloge/GPS hoe hard je gaat, overschat je zelf niet.

Drink voordat je gaat lopen, ongeveer 350-500 ml, bij de langere of intensieve trainingen.

Drink tijdens de training bij voorkeur isotone sportdrank, deze bevat voldoende elektrolyten (waaronder natrium). Maar water is ook goed. (200-250 ml/per kwartier).

 

Voldoende vocht zorgt er tevens voor dat je lichaamstemperatuur op peil blijft.

Drink niet meer dan 200-250ml per kwartier omdat dan een zogenaamde waterintoxicatie zich kan voor doen. Waterintoxicatie of watervergiftiging (een vorm van hyponatriëmie) ontstaat wanneer te veel water maar te weinig elektrolyten worden ingenomen. Als gevolg van waterinname vermindert de concentratie aan zouten (en andere stoffen) in het bloed.

Na de inspanning is het aan te raden 150% van verloren vocht aanvullen (check je gewicht voor en na het lopen). En controleer de kleur van je urine na een training.

 

Kleding

Om goed je overtollige lichaamswarmte kwijt te kunnen, is de juiste kledingkeuze van belang. Zorg er daarom voor dat je niet bezuinigt op kleding, maar gebruik maakt van kwalitatief hoogwaardige kleding. De volgende tips komen hierbij van pas:

Kleed je niet te warm en kies kleding die de verdamping van zweet zo weinig mogelijk beperkt. Gebruik ‘ademende’ kleding en dun materiaal.

Witte/lichte kleding heeft de beste weerkaatsing van warmte uit de omgeving, in tegenstelling tot zwarte kleding.

Bescherm je hoofd en nek bij lopen in hoge temperatuur en volle zon.

Extra kleding dragen tijdens trainingen ’s zomers  in voorbereiding op wedstrijden kan helpen bij de pre-acclimatisatie. Deze toepassing is meer wedstrijd atleten op een voor hoog niveau.

 

Warming-up en de 10vanNoordwijk bij hitte

Bij warme omstandigheden is het niet verstandig de kerntemperatuur te veel te laten stijgen door de warming-up. Immers, hoe hoger de temperatuur in de warming-up, hoe eerder deze de kritische temperatuur tijdens de wedstrijd bereikt. Hierdoor zal je prestatievermogen gaan afnemen. Aanpassen van de warming-up is dus zinvol, zoals in de schaduw wachten en verminderen van duur en intensiteit.

 

Zoek na afloop van de wedstrijd een schaduwrijke plaats, drink en eet wat om vocht, mineralen en koolhydraten aan te vullen. En trek droge kleding       aan, meeste lopers vergeten dit ‘want is toch goed weer!’

Start niet te snel zodat je lichaam aan de warmte kan wennen.

In de 10vanNoordwijk zijn er op 5 en 8 km verzorgingsposten. Bij 20 graden en zon is er op 4 kilometer een koud water nevel douche. Na de finish is er ruim voldoende vocht en fruit.

 

Kortom bij zomerse hitte alles iets aanpassen niet overdrijven. Gewoon minder hard en minder veel. En vervolgens een heel gave en gezonde 10vanNoordwijk lopen.

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info