Het goede doel

De Edwin van der Sar Foundation is jarenlang betrokken geweest bij de 10 van Noordwijk. Sinds januari 2021 is de Edwin van der Sar Foundation gefuseerd met de Hersenstichting. Daarom zal de Hersenstichting vanaf dit jaar als goed doel betrokken zijn bij de 10 van Noordwijk! 

 

Vanaf 2022 zal de Hersenstichting zich inzetten voor de 10 van Noordwijk en andersom! 

 

Over de Hersenstichting
Je hebt maar één stel hersenen. Ze bepalen wie je bent en wat je kunt. Zonder dat je erbij stilstaat, heb je ze nodig bij alles wat je doet, denkt en voelt. Je moet er niet aan denken dat er iets met je hersenen gebeurt… Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. In veel gevallen bestaat er echter nog geen behandeling die de aandoening kan stoppen of vertragen. Leren leven met de gevolgen is dan vaak de enige optie. Terwijl een hersenaandoening het leven van jou en je naasten volledig op z’n kop kan zetten. Fysiek, mentaal en sociaal.   
  
Helaas neemt die kans nog elke dag toe. Want hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dat mogen we niet laten gebeuren. We willen dat iedereen zoveel mogelijk uit het leven kan halen. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dus werken we samen met onderzoekers, professionals, patiënten en het publiek. We richten ons niet op één aandoening, maar zetten breed in op baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken, financieren we innovaties en onderzoek, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda.  


Iedereen gezonde hersenen. Dat is ons doel. Volg de Hersenstichting via Facebook en Instagram. Voor meer informatie zie ook de website: Hersenstichting

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info