Parcours - HomeWizard 10 van Noordwijk

Parcours

Het parcours van de HomeWizard 10 van Noordwijk

 

De HomeWizard 10 van Noordwijk is een populaire hardloopwedstrijd in de Bollenstreek met een fraaie mix van het parcours. Een mix van toerisme, natuur en een snel parcours. Het parcours start op de levendige Noordwijkse boulevard en gaat langs de iconisch vuurtoren naar het noorden. De eerste kilometers lopen over brede asfaltwegen. Na twee kilometer wacht een kleine klim, waarna het parcours rechtsaf de Duinweg afloopt. Langs het parcours staan elke kilometer aangeven met borden aan de rechterkant. De Duinweg is een strak geasfalteerde weg die onder de bosrand loopt met uitzicht op de polder aan de rechterkant.

 

Op ongeveer vijf kilometer is de eerste verzorgingspost. Je loopt westwaarts naar de Noordzee de duinen in. Net voor de zes kilometer begint de uitdaging op de befaamde Oorlogsweg, een verhard schelpenpad van twee kilometer dat berucht is zomers vanwege de reflectie van de zon. Het gelukkig, voor hardlopers, vlakke pad slingert zich door de duinen en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Zuiden wind kan hier je race wat moeilijker maken in de laatste kilometers.

 

Op acht kilometer gaat het pad over in een geasfalteerd fietspad en kunnen de deelnemers de vuurtoren van Noordwijk al zien liggen. Met nog 1,5 kilometer te gaan, is het icoon van Noordwijk bijna binnen handbereik. De laatste honderden meters gaan over de boulevard, iets down-hill, met de aanmoedigingen van het publiek. De Noordzee of de terrassen wachten op je!

 

Routes in GPX formaat

Wil je de route alvast in je hardloophorloge zetten? Dat kan! We hebben de routes van de 5 en 10 KM in GPX formaat beschikbaar. Download ze hieronder door op de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor 'Link opslaan als'.

 

Route 5 KM in GPX formaat downloaden

Route 10 KM in GPX formaat downloaden

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info