Startvakken - HomeWizard 10 van Noordwijk

Startvakken

Hard starten kunnen we, maar een wedstrijd constant,

regelmatig lopen lukt jou dat?

 

 

 

 

 

 

 

De startprocedure. Bij een start van een hardloopwedstrijd zien we vaak drukke, hectische en gevaarlijke situaties. In de eerste tientallen meters gebeurd het met regelmaat dat zich valpartijen voordoen, met blessures of erger tot gevolg. Om dit te voorkomen worden er tijdens de 10vanNoordwijk startvakken op niveau ingedeeld.

Dit is niet alleen ten voordelen van de veiligheid. Het is een gegeven dat de meeste lopers de eerste kilometers uit enthousiasme of overschatting te hard starten. Met gevolg dat zij een matig ingedeelde wedstrijd lopen, of wel in de laatste kilometers gaan zij ‘kapot’.

 

Startvakken

Er zijn voor de wedstrijdlopers, die van 2019 tot 2024 een wedstrijd hebben gelopen onder de 42 minuten (mannen) of 45 min. 00 sec. (dames), speciale startvakken. Zij kunnen een sticker, aanvragen met bewijs waar en de gelopen tijd, voor vak 1 of 2. De sticker vindt men op het wedstrijdnummer.

Je aangevraagde sticker wordt op het startnummer gezet. Na inschrijvingen kunnen de sticker ontvangen bij de atleten-coördinator Rob van Rooijen of Paul Barnhoorn (te herkennen aan een rode cap). Locatie op de wedstrijddag bij de bus van Racetimer bij start finish gebied op de Wilhelmina Boulevard.

 

Info en aanvraag startvak wedstrijd atleten (met bewijs waar en de gelopen tijd), Paul Barnhoorn  paul10vanNoordwijk@ziggo.nl

 

Er zijn drie niveau’s  startvakken:

Vak 1. Wedstrijdlopers (met speciale sticker*) niveau  Heren sneller dan  38’.00” ,  en Dames 41’.00”

Vak 2. Wedstrijdlopers (met speciale sticker*) niveau  Heren sneller dan  42’.00” ,  en Dames 45’.0" En de Businesslopers.

Vak 3. Lopers  Heren + 42’.00” en Dames + 45’.00”

 

LET OP de startvakken worden 5 minuten voor de start gesloten.

De startvakken worden duidelijk aangeven door aanwijzingsborden en wedstrijd medewerkers.

 

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info