Monique: "De omgeving is super om te lopen!"

Wanneer en hoe is jouw passie voor het hardlopen ontstaan?  
In 2014 is mijn hardloop “verslaving” begonnen. Mijn man liep al enige tijd en kwam na iedere run enhousiast thuis. Ik dacht dat harlopen moet leuk en goed voor je zijn. Ik was toendertijd behoorlijk passief en wilde ook een sport doen. Dus mijn eerste nikes aangeschaft en begonnen en nooit meer gestopt. Ik voelde me top als ik thuis kwam van een run. Ik liep steeds verder en ging steeds makkelijker. Binnen een half jaar liep ik mijn eerste 5 km wedstrijd op het circuit van Zandvoort, en dat smaakte naar meer! In die tijd had ik net een Instagram account en dacht laat ik deze geweldige sport delen, en zo geschieden.. nu 6 jaar later onwijs veel lieve loopmaatjes ontmoet waar ik mee train, wedstrijden loop en heel veel lol en gezelligheid mee beleef. Ik ben mezelf nog altijd dankbaar dat ik toen die ene dag ben begonnen met hardlopen. 

Waar loop je het liefst? 
Het liefst train ik in de duinen, het bos en op het strand. Heerlijk in de natuur! Ik woon dichtbij de duinen, dus meestal één keer in de week loop ik wel een trail. Wanneer ik alleen verhard loop, pak ik al gauw mijn air pods en loop ik het liefst met muziek.

Wanneer deed je voor het eerst mee aan de 10 van Noordwijk?  
Vorig jaar 2018 liep ik voor de eerste keer de 10 van Noordwijk. Ik had me ingeschreven voor de 10 km. Uiteindelijk voor de 5 km gegaan in verband met eenblessure. 

Hoe bereid je jezelf voor op een wedstrijd als de 10 van Noordwijk? 
Ik loop redelijk wat kilometers in een week, dus voor de afstand hoef ik me niet voor te bereiden. Wil ik voor een pr lopen en dus voor snelheid gaan, dan begin ik 2/3 weken voor de wedstrijd met intervallen en loop ik regelmatig op het wedstrijd tempo wat ik op dat moment als doel stel. 

Vorig jaar deed je ook mee aan de 10 van Noordwijk? Hoe is het toen gegaan, wat is je bij gebleven?
Klopt, ik zou voor de 10 km gaan... maar: een maand voor de 10 van Noordwijk liep ik de Roparun. Helaas heb ik tijdens dit geweldige avontuur een blessure opgelopen en was ik nog in twijfel of ik wel mee zou doen aan de 10 van Noordwijk. Ik herstelde redelijk snel en ben uiteindelijk toch gestart. Maar om het allemaal niet te forceren heb ik mijn afstand omgezet naar de 5 km om toch mee te kunnen lopen. Wat me bijgebleven is, is dat het die dag zo ontzettend warm was en ik van het begin tot de finish met een natte spons tussen mn shirtje gelopen heb... hahaha! 

Wat vind je zo leuk aan deze loop?
De omgeving is super om te lopen! Lekker dichtbij zee, boulevard, leuke routes, veel gezellige aanmoedigers. Tijdens de loop werden er mooie foto’s gemaakt en na de finish een leuke medaille. Super georganiseerd , een echte aanrader al zeg ik het zelf. 

Ben je er dit jaar ook weer bij?
Helaas moet ik daar nee op zeggen. Ik stap op 14 juli, de dag van de wedstrijd het vliegtuig in richting Kaapverdië voor een vakantie. Maar voor 2020 staat die al gepland! Want ik ga dan zeker voor de 10 km;) 

 

Zorg dat jij er dit jaar bij bent, schrijf je nu in!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info