Partner 10 van Noordwijk 2022!

Met trots kondigen wij aan dat chiropractie officieel partner is van de 10 van Noordwijk 2022.

Chiropractie kan hardlopers helpen bij het verbeteren van hun lichaamshouding waarbij je beter en sneller gaat hardlopen. Chiropractie kan hardlopers op 3 manieren helpen om het hardlopen te verbeteren: 

Verbeterde rom

Losse en ontspannen gewrichten kunnen een hardloper in staat stellen meer beweging en flexibiliteit te hebben tijdens het hardlopen, wat kan helpen bij het verbeteren van hun manier van lopen en tijd. Chiropractie kan de hardloopsnelheid niet met zekerheid verbeteren, maar het hebben van vrijer bewegende gewrichten en flexibiliteit kan het risico op hardloopblessures helpen verminderen.

Verbeterde coördinatie

Aanpassingen werken om de beweging in de wervelkolom te herstellen en de druk op de zenuwen die de wervelkolom verlaten te verminderen. Door dit te doen is er een verbeterde communicatie tussen de hersenen en het lichaam, wat de algemene proprioceptie van het lichaam verbetert (het vermogen om te voelen waar uw lichaamsdelen zich in de ruimte bevinden). Dit zorgt voor een betere coördinatie tijdens het hardlopen en verminderd de kans dat u uw enkel rolt dankzij uw lichaam verbeterde gevoel van waar u stapt wanneer u op oneven oppervlakken loopt. 

Kortere genezingstijden

Blessures door hardlopen komen vrij vaak voor. De New York Times bevatte een onderzoek van Harvard-wetenschappers met een alarmerende statistiek dat tweederde van de hardlopers op de een of andere manier geblesseerd zal raken. Tendinitis, scheenbeenspalken, enkelverstuikingen, heuppijn en knieverrekkingen zijn enkele van de vele verwondingen die worden veroorzaakt of verergerd door een regelmatige hardlooproutine. Chiropractische zorg kan helpen bij het verminderen van de spanningen die op uw ruggengraat en zenuwstelsel worden uitgeoefend door de herhaalde impact van hardlopen, waardoor uw lichaam meer energie kan steken in genezing. Naast de wervelkolom kunnen chiropractors ook de gewrichten van de voeten, knieën en heupen aanpassen om ervoor te zorgen dat deze gebieden mobiel blijven en vrij kunnen bewegen terwijl u door uw normale hardloopregime vordert.

Wil jij gebruik maken van de kwaliteiten van Chiropractie?

Ga dan tijdens de 10 van Noordwijk even langs de stend van Chiropractie in de Muze!

Website Chiropractie

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info